Rulo Çim

30.000 m2’lik tesisimizde üretilen doğal ve canlı çimler, müşterilerimize en kaliteli hizmeti sunmak için özenle yetiştirilir

Özel üretim bölgelerinde tohumdan üretilmiş olan yüksek kalitede çimin kalıplı haline getirilerek, istenilen bölgelere serilmesine hazır rulo çim uygulaması adı verilir. Hazır çimler peyzajın en önemli konular arasında yer almaktadır.

Yeşillendirme uygulamalarının en önemli unsurları arasında yer alan çimlendirmede, teknolojinin son uygulamaları arasında bulunan hazır rulo çim uygulamaları, firmamız garantisi ile sizlere sunulmaktadır. Geniş araziler üzerinde çim tohumlarının bir arada ekilmesi ile bir araya getirilen doğal rulo çimler hazır duruma geldiği zaman dip kısımdan kesilerek müşterilerin istediği alanlara ekilmektedir. Hazır rulo çimler altı ya da sekiz ay da tamamen kullanıma hazır duruma gelmektedir.

Maliyet alanında ekme yöntemi uygun olarak yer alsa da hazır çimin 8 ay içerisinde hasat edilmesi daha avantajlıdır. Bakım masrafları maliyetleri ele alındığı zaman ekme uygulaması hazır çim maliyetinin üzerine çıkmaktadır.

Özellikle sıcak aylar içerisinde, çim ekiminin riskli olarak yer aldığı dönemlerde hazır rulo çim uygulaması son derece yaygın şekilde kullanılmaktadır. Hazır çim olarak adlandırılan rulo çim, uygulama süresinin genişlik durumu sayesinde yılın her ayında bu uygulama kullanılmaktadır. Hazırlanmış olan toprağa serilerek uygulanan bu yöntemde özellikle rulo çim seçilmesi önemli bir kriter olarak yer almaktadır.

Çimin olduğu bölgelerde ilk biçim son derece önemlidir. Kökler tam olarak gelişmemesinden dolayı ilk biçimden önce ve sonra doğru bir şekilde silindirlenmeli ve biçimde kullanılan araçların bıçakları mutlaka keskin hale getirilmelidir. İlk biçim sırasında çimler 8 cm yüksekliğe geldiği zaman 6 cm’ye indirilmesi gerekir. Sonraki biçim uygulamasında ise çim yüksekliği 5-6 cm’den 3-4 cm’ye indirilmelidir. Biçim yapılırken bir sonrakine göre uzunluk 1/3’e indirilmesi gerekir. Burada dikkat edilecek en konular arasında her biçimde biçim yönü değiştirilmesidir.

.

Yorum yap